В събота 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй“ ще бъде спрян за

...
В събота 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй“ ще бъде спрян за
Коментари Харесай

Спират 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй заради ремонт, отлаган от 8 месеца

В събота 6-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “ ще бъде спрян за 15 денонощия, оповестиха за " Гласове " чудесно осведомени източници. Според тях загубите за атомната централа и държавата ще са в размер на към 100 млн. лв.. Причината е безвредна протечка в силует, която влиза в нормата, само че която не е оправена от миналата година.

Проблемът, който е бил идентифициран още през август 2022 година е трябвало да бъде отхвърлен през октомври при годишния планов ремонт. Според източниците на " Гласове ", макар че се е знаело за казуса, управлението на централата не се е справило, а този управленски провал е останал затрупан. През декември 2022 година се наложило отново да се спира блока, но проблемът още веднъж не е отхвърлен. Според специалисти се наблюдава последователност на лоши практики за идентифициране и решение на кризисни ситуации от непросветеност на ръководство на атомната централата.

Според тях управление е назначено не по критерии за качество на уменията и техническа просветеност, а по поръчка на олигархични кръгове и в техен интерес.

Осем месеца по-късно централата е изправена пред безусловно същия неуреден проблем заради който следва наложително прекъсване на блока и с предстоящи загуби от 100 милиона лв.. Въпросът е кой ще понесе отговорността за несвършената работа и некомпетентните дейности на управлението: Андрей Красночаров, зам.-директор на централата, Георги Кирков, изпълнителен директор на централата, Иван Андреев и Андрей Живков, шефове на БЕХ, Еленко Божков, зам.-министъра на енергетиката или Росен Христов, министър на енергетиката?

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР